söndag 27 januari 2013

L-Ö-S-S-igaste dagen

Prins före och Prins efter. På efterbilden bakom honom syns korgar med gosedjur, allt åkte ut på vädring, hahaha!


I går pratade jag med en kompis i telefon. Hon frågade egentligen efter ett recept, men vi blev sittandes och pratade om annat också. "Förresten var inte Oliver också med på xxx:s kalas?", frågade hon plötsligt, "det är minst två av de barnen som nu fått löss, har du kollat Oliver?".

Åhhh jag fick panik! Oliver var inte hemma, men så fort han kom, luskammade jag honom noga. Inget hände och vi andades ut.

I morse vid frukost pratade vi om det igen. Oliver började klia sig i nacken. Jag kunde inte släppa det där, och vi beslutade att luskamma honom en gång till. 

Jag vill inte gå in på detaljerna, men ja, han hade löss. Sammanlagt fem stycken. Fattar inte varför jag inte såg det redan på kvällen.

Daniel snaggade av hans hår och under tiden åkte jag till apoteket. Jag köpte lusmedel och fler kammar. Vi kammade igenom hela familjen, men ingen annan hade verkligen minsta lilla tillstymmelse till löss. SÅ! SKÖNT! Tänkte direkt på Elvis långa hår och alla hårgrejer hon och Natalie bytte mellan sig igår!

Nu är Prinsen behandlad. Upprepning om en vecka, sedan ska det vara över. Hoppas hoppas hoppas hoppas! Sängkläderna är bytta, mössorna är tvättade och hela familjen satt i karantän här hemma idag (det kan ta 6-8 timmar innan alla lössen dör). Och den blå-vita peruken från igår är slängd i soporna!


Usch och fy! Under dessa 20 åren med barn har vi aldrig haft löss förr, och vi hade väl gott kunnat tänka oss att klara oss utan helt och hållet!







Små gafflar till osthjärtan, grymt praktiskt och smart!

Glimtar av vår dag idag :)

Inte har vi lidit precis...



Dessa två har man sett ovanligt mycket av idag. Mysigt!
Och Jonte fortsätter att handla sånt man inte kan vara utan :) Han har en grotesk samling av masker, peruker, hattar och utklädning... Det är väl sånt man kan unna sig om man tjänar stora pengar och bor hemma antar jag...



När gosedjuren till slut fick komma in på kvällen, var de väldigt nedkylda. Särskilt Säli, Olivers stora favorit, hade väldigt lågt blodtryck, så stora doktorsväskan åkte faktiskt fram illa kvickt.

Han behövde få två centimeter av blodgrupp C för att känna sig bättre. Som tur är kunde sköterskan ordna fram det!

Underbara ungar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar