torsdag 13 december 2012

Tänd dina vita ljus, salta Lucia!


Haha fortfarande i år trodde Natalie att det hette Salta Lucia

En härlig Luciadag har vi haft i vilket fall! Jag och Daniel var ju lediga hela förmiddagen, och började dagen med att skjutsa barnen till skolan. Först tänkte vi stanna och se på luciatåget, men eftersom det är mellanstadiet som lussar i Långhundra, kände vi ingen i luciatåget. Vi åkte hem i stället och åt en lugn luciafrukost i stearinljusens sken.

Sedan åkte vi till stan, och var riktigt effektiva i jakten på julklappar. Vi fick köpt ungefär hälften av alla klappar! Med en helt proppfull bil, åt vi en snabb lunch och åkte och jobbade resten av dagen.
 


 Dessa två alltså! De var så peppade för luciadagen så de knappt sov på natten! Det är alltid en mysig dag i Långhundra skola, då man efter luciatåget i kyrkan, får välja mellan att delta i en innebandyturnering eller gå mellan olika pyssel-och filmstationer hela dagen. Gissa vem som valde vad?

Oliver har tränat för turneringen i veckor! Han har lärt sig olika tricks från Alex, bevakat laguppsättningen, och idag, den stora dagen, studsade han upp från sängen! Landskamper och annat får slänga sig i väggen, Långhundra skolturnering it is!

Hans lag blev tvåa av 6 lag, och den tävlingsmänniska som han är, hade han hundra skäl till att hans lag inte vann ☺ Alla skäl hade ett gemensamt,det berodde inte på dem själva utan orättvisor, naturkatastrofer och andra yttre ting☺

Älskade skatt Oliver!



I morgon har Olivers klass terminens sista fredagsmys. Man får inte ha godis med sig, så Oliver skippar det och tar en pepparkaka i stället, hahaha! ☺


Nu kom finaste Jonatan hem från julbord med sitt jobb. Han berättade att de haft personalmöte innan maten och bland annat fått veta att de (Nikkarit) sätter 10% av all list på alla byggen i hela Sverige! De har ramavtal med alla bygg-giganter i Mälardalen. Ganska fascinerande, med tanke på att de är 23 stycken killar, och en del av dem är arbetsledare och samordnare. Inte konstigt att min lille son har fått jobba nästan dygnet runt på sistone!


Och i morgon vaknar vi till en fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar