lördag 22 december 2012

Dan före dan före dan


Morgonstund i vårt julhus = tända ljus och en varsin dator ☺

Godmorgon sköna lördag! Idag ska vi både laga all julmaten, städa, och byta julklappar samt fika med Jonte och Benne som åker på en resa med sina vänner i morgon!

Fullt upp med andra ord! Det kommer dock ta ett par timmar till innan vi har uppnått den aktivitetsnivå som krävs ☺ Sega morgnar är vårt signum nästan...



I går var morgonen lika seg. Natalie pysslar med sina grejer från My Little Pony-kalendern, blandat med andra leksaker, och det är så underbart att hon har all tid i världen till att leka. Inte bråttom någonstans!



När vi väl kvicknat till, satte vi igång med något riktigt roligt, nämligen julgodisfix! Alla de nyttigaste ingredienserna plockades fram ☺



Alex är helt grym i köket!!! Han valde helt enkelt två recept, tomtefudge och knäck, och så lagade han det. Han behöver liksom ingen hjälp längre!

Inte helt säker på att alla 13-åriga killar skulle klara det.



Och dessa två små var också helt grymma så klart ☺ ☺ ☺

Sååå ivriga och hjälpsamma! Här skalas och klipps godis samt pistagenötter till Rocky Road.



Rocky Road på stelning. Vi gjorde med Leilas recept för att det är helt enkelt bäst.



Hehe, det här ser mest... äckligt ut, men det är något vi inte kan vara utan en jul, nämligen tomtefudge. Vi har lagat tredubbla sats av denna delikatess i minst tio år i rad nu!



Ett enkelt recept på nötpraliner som jag aldrig testat förr. De hade nog blivit godare med mjölkchoklad! Jag har lite svårt för mörk choklad, om det inte är riktigt mörk då, minst 70% och helst med smak.



Knäck, så klart. Ett måste för Alex!



Trillingnötter med vitchoklad är alltid populära.



Lite fredagsmys hade vi också, med hämtpizza, innan jag och Daniel var iväg och handlade all julmaten. Skönt att ha det gjort!



När de små lagt sig och Alex skulle skjutsas på träning (det är helt galet med denna innebandy, enda träningen som är inställd är den på juldagen!!!), åkte jag och Daniel till ännu en fin gammal kyrka här i trakterna, Östuna kyrka, för en "sjung-in-julen-kväll".
Jag var där förra året men det var så mycket folk då så jag stod inklämd i yttersta hörnet. Nu var vi i tid, men i år var det inte alls lika mycket folk, jag tror alla fick sitta till och med. Kanske för att det var en vardagskväll i stället för 4:e advent?
Det är så mysigt, dels älskar jag körsång (som var riktigt bra till skillnad från luciakören ☺), dels älskar vi ju att sjunga och dels är det så fint i slutet när alla tänder ett ljus och går ut till gården sjungandes "Nu tändas tusen juleljus" om och om igen.
En riktig juleboost är vad det är!


Nu: Dags att väcka Daniel så man får någon frukost här ☺

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar