torsdag 27 december 2012

Pulkadag!


Natalie i morse, chillar i fina nattlinnet mormor sytt. Hon utnyttjar sin hosta till att få thé varje morgon "för det är så bra för halsen", haha! Annars är hon den enda i familjen utöver mig som gillar mikrad rågbrödsmacka med ost och oregano (vi är lite konstiga när det kommer till maten ja :)).

 Idag har vi varit ute och åkt pulka i flera timmar! Vi var till Sunnerstagropen här i Uppsala. Där kan det ibland vara hysteriskt med folk men just idag var det faktiskt inte alls farligt. Som tur är!


 
 
 

 Det var typ nollgradigt men inget regn i alla fall såsom igår. Rätt isigt i backen och beroende lite på var man väljer att åka ner, är det brant också, så det gick f-o-r-t! 

Som tur är har vi galna våghalsiga ungar ☺ Vissa andra vände och åkte hem när de såg vilken fart man fick. I den här familjen är det väl jag som är mesigast, och typ bromsar hela vägen ner...


 

 Vi åkte och åkte och åkte och åkte lite till, tills vi var blöta i svett...


 
 

 ... sedan tog vi en varm-choklad-eller-kaffe-paus!


 

 Dom här ungarna är så roliga så man kan dö av skratt ibland...


 

 ... fast det är viktigt att se cool ut på bild ☺


Efter åkning tog vi en sväng förbi XXL, den gigantiska friluftsaffären, för att köpa innebandyglasögon till Alex. Han ska åka till Falun i morgon för att spela en cup i dagarna tre, och hittar så klart inte sina glasögon.

Alltså man kan inte komma ut från den affären utan en massa saker! Vi hittade, förutom lite nyttigheter såsom skor till Oliver och luftpump till Alex madrass, även en grej vi letat efter länge: En trebensstativ med häng-galler till öppen eld! Dessutom var den slut och jag fick tigga till mig visningsexemplaret, så det var på håret även om vi nu äntligen hittade en...



Annars är det Vicks i alla färger som gäller just nu. Jag har fått Natalies hosta. Suck så jobbigt! Hostade hela vägen från backen och in till stan!

Natalie däremot hostar mycket mindre nu, men har i stället fått något konstigt med sina öron. Hon kommer in till oss varje natt för det låter konstigt inne i örat. Ibland på dagen hör hon sin egen röst eka i örat och blir jätterädd. Jag får väl ringa öronspecialisten på Ackis i morgon antar jag...



Inget större fel på orken och energin, dock ☺



Vi har fortfarande full jul här, och kokar risgrynsgröt, äter julmat (och julgodis!) och chillar. Går någon liten promenad ibland också...

Vi älskar att vara för oss själva! Vårt liv är för det mesta så översocialt så vi har alltid behövt sådana här vi-ska-vara-hemma-och-ingen-får-komma-till-oss-pauser!


 

Ris á la malta, såååå gott! Vi har ätit det både med apelsinbitar och hallonsås.

 Lite nytta har jag hunnit med, jag har rensat alla barnens garderober. Allt som var minsta nött eller litet åkte ut. Resultatet blev 8 stora pappkassar med kläder (!!) som jag dessutom hunnit leverera till en familj vi alltid lämnar kläder till. De har barn i lagom storlek och blir alltid glada för klädkassarna.

Nästa projekt, rensa i barnens rum för att få plats med alla deras nya grejer, är påbörjat. Det har kommit så långt att jag stökat till överallt i Natalies rum så det ser ut som bombnedslag där, hehe! 



Den här söta ungen! Han går runt med sin nya spionklocka som var hans favoritjulklapp, och orkar knappt vänta tills skolan börjar för att få se vilka av kompisarna som också fick den i julklapp. Halva klassen hade den på sin önskelista.

Han hade tema spionsaker på sina önskningar, vilket var perfekt. Han fick allt som en spion kan behöva. Natalie däremot hade tema disco, eller hur man ska säga ☺ Inte lika perfekt ☺ Hon fick discokula och lavalampa, och var jättenöjd med båda två.


Olivers klocka kan, förutom visa tiden (minst viktigt ☺), även smyg-spela in videor, fota bilder och spela in ljud i smyg. Utöver det har den massa specialfunktioner, såsom att scanna rummet efter dold (eller synlig för all del fast det är kanske lite poänglöst) elektronisk apparatur. Den har också en lögn-detektor. Jag och Daniel testade den, och vete 17 om den funkar, hehehe:

Det är tydligen 97% sant att Daniel älskar mig, och 55% sant att jag älskar honom.

Ojdå ☺

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar