onsdag 5 december 2012

Snö...KAOS!!!!

På morgonen, fortfarande rätt ovetandes om vad som komma skall...


Alltså hur mycket snö kan det komma egentligen???

I natt sov jag som en kratta. Det stormade precis hela natten, och vinden ven så man trodde taket skulle lyfta! Vi bor ju invid ett öppet fält, och när det blåser storm annanstans, blåser det orkan hos oss.

På morgonen var det barmark på vissa ställen och meterhöga vallar på andra delar av gården. Och under dagen har det bara fortsatt att vräka ner. Vi bara skrattade när vi gick till matsalen på lunchen för det var så... galet. Nästan overkligt. Det var liksom bara snö. Bara grått. Bara storm.

Barnen skulle åka hem med 13-bussen från skolan. Cissi ringde och sa att hon skulle hämta Vanja för inga bussar gick. Jag ringde till Oliver men som genom ett under var de redan hemma. Strax efter åkte en annan buss och två taxibilar från deras skola i diket. Alex lärare mejlade att inga bussar gick därifrån heller. Så klart gick hans mobil dessutom sönder just igår, men när vi till slut fick tag på honom, hade han fått skjuts och var också hemma.

Jag åkte för att hämta Benne från skolan för att, just det, inga bussar gick. Han skulle haft prov precis men detta var liksom hans enda chans att ta sig hem. Vi plockade även med Daniel som sedan måndags jobbar i centrala Uppsala igen i stället för Stockholm. Vilken timing! Att åka kommunalt från Stockholm och hit idag, det hade nog inte gått så bra nej...

Det var i sista sekunden vi tog oss hem! Det hade drivit på så vår lilla väg syntes inte alls, men vi gissade rätt var den brukar gå, och...



... tog oss nästan ända fram till carporten :)



Den här bilden ska man kolla på sommaren, om man har svårt för att njuta av nuet :)



Så här ser det ut på gården just nu... S-U-C-K!!! När var det nu igen man kunde börja hoppas på våren?

Jonte kom hem vid halv sex, och först då kunde jag slappna av. Han kom inte ens i närheten av vår uppfart längre, utan fick skotta en plats vid vändplanen där uppe och ställa sig där.

Det stormar nästan lika mycket fortfarande. Vi får väl se hur pass bra det går att ta sig härifrån i morgon... Det ser vi först vi vaknat.



Just för tillfället går det dock ingen nöd på oss! Bara man är inne, är det rätt mysigt med storm :) Vi har ätit goda rester från igår...



... och nu myser vi med massa stearinljus i vårt fina julpyntade hus (foton från i går).



Jul, jul, strålande jul, i varje vrå hos oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar