tisdag 2 oktober 2012

Tusen bilder från Finland!

Mamma har alltid alltid färska blommor hemma! Sista sucken från trädgården för i år, tror jag nog allt.

Nästan 1000 bilder, faktiskt! Så många så det blir nog inte mycket text alls. Ni får titta på bilderna i stället.


 
 

 På utvägen i torsdags hade vi en familjehytt, med fönster mot Promenaden, och det var sååå lyxigt! Kylskåp och x-box är standard, och eftersom dessa hytter varit sviter förr, hade vi ett badrum som var lika stort som en ordinarie hytt, med två (!!!) duschar!

Och det bästa var så klart att alla hade egen säng och ingen behövd sova skavfötters med sin syster/bror :)

Vi hade mat med oss, och chillade i hytten mest hela kvällen.


 
 

Två Missoni-tjejer på väg till hissen! Vi älskar våra klänningar!


 
 

 Mellan de olika akrobatshowerna hann Tösen välja två nya Mumin-muggar till samlingen.


 
 
 

 Och så var vi framme i Lahti! Där var allt sig likt... Mitt barndomshem!



 Hösten hade hunnit en-två veckor längre här än i Uppsala. Så vackert allting var!
 

 
 
 
 
  

 Äpplen, äpplen, äpplen!!!

De tar aldrig slut i det här huset!

Skönt att kunna erbjuda lite plockhjälp, barnen var jätteduktiga och tyckte det var hur kul som helst!




En del av dagens skörd, helt galet!


 

 Besök på den närliggande lekparken är obligatorisk. Går inte att missa :)


 
 
 
 

 Vita huset som skymtar i bakgrunden på de första bilderna, bodde jag i från att jag var två till jag var 6-7 nånting. I den här lekparken har jag gjort en massa saker första gången, till exempel slickat en isig stolpe mitt i vintern, haha! Blödde verkligen som en gris heeeeeeeeeeeeeela vägen hem! (och vråååålade så att ingen kunde missa det!)

Har typ ont fortfarande när jag tänker på det!
 


 Vi åt så galet mycket god mat, och fikade non-stop, hela helgen.


 
 

Oliver och Joona, Maaka med sin Joona, och så en hel drös med systrar: Mave, Tide, Minna och Maaka. Och Joona så klart :)

Slottet i bakgrunden är Natalies hamster-prinsess-slott, en mycket uppskattad försenad födelsedagspresent från Maaka! Det medföljde en gogo-pets-hamster, och så tjatade hon till sig två till, nummer 21, 22 och 23 i samlingen :)


 

 Kirsi och Kalle!

Kirsi är min syster närmast-i-ålder, och vi hade superduperrolig kväll med dem! De bor en bit bort så jag träffar inte dem ens varje gång vi är till Lahti, därför får det bli det två bilder på dem...

 Kirsi blev färdig med sin trädgårdsmästarexamen just den här dagen! Tur någon ärvt mammas gröna fingrar, jag har definitivt inte gjort det.



Niklas, Elias och Mattias var också med men de syntes inte till inomhus särskilt mycket :)



Moi hemma... Alex fotar.



Mummo hade köpt Hello Kitty- lakan till Natalie, och lyckan var gjord!



 Dessa två alltså! Det är det klassiska, min pappa jobbade mest när vi var små, men nu med barnbarnen är han värsta höns- och curlingmorfar man kan tänka sig!!!

Nästan så man tyckte det blev pinsamt faktiskt, haha, han hörde liksom inte själv hur han lät när han heeeeeeeeeeela tiden tog barnens parti :) Och Joona, han avgudar sin vaari så klart.


 
 

 Söta gulliga Paulus, med kvicksilver i ådrorna!

Hans föräldrar verkar inte ha fastnat på någon bild alls... Ej heller Kari och Laura för de var inte där :) Annars träffade vi alla, + moster och kusin Anne med familj.



 
 
 
 
 

På väg hem igen! Vi var länge ute på däck och beundrade den vackra skärgården utanför Helsingfors. En massa ställen känner vi igen från våra två år i Helsingfors, till exempel Sveaborg längst ner var vi till så ofta att Jonatan, då 1 år, lärde sig att hitta där :)
 

 

 
 

 Familjehytt igen, lite annan planlösning men fortfarande med fönster ut mot Promenaden.


 

Båtpeng från vaari användes till diverse allmännyttiga saker, såsom Ninjago-lego och sälar! Jonglerbollar är dock Alex egna (han har dem med sig överallt), han valde att spela bort sin båtpeng :)


 

Kvällsmat i favoritrestaurangen... Efter en god natts sömn och en frukost i ännu en skärgård, var vi sedan åter hemma i Sverige.



Avslutar med en bild på Pärlans stövlar, som stod för underhållningen för många Lahtibor i en affär vi var till. Vi hade handlar en massa, packat allt i kassar och skulle ta oss ut till bilen då tjuvlarmet gick med full volym!!! Såååå pinigt! Vakt tillkallades, varpå vi kunde konstatera att det var något med minstingen som tjöt, och med en hand-pip-mojäng upptäcktes att det var hennes skor som fick larmet att gå. Inget stöldgods hittades i stövlarna :) och vakten sa att han varit med om det förr, att skor som avaktiverats i ett annat land, piper i Finland. Det har något med olika våglängd i apparaturen att göra tydligen! Suck!

Kalle föreslog att vi skulle sälja skorna dyrt, haha, man kan bära med sig vad som helst ut från en affär ju och peka på skorna, håhå jaja, det är skorna igen som piper :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar