söndag 21 oktober 2012

Myshelgen


Det här fina höstpyntet på köksbordet är Natalies verk, till 100%. Hon kom på idén att ta in ekollon på ett ljusfat, och ha eklöv runt. Hon plockade pyntet, valde fat och ljus, och satte ihop det hela! Sååå fint!

Det har varit en riktigt regnig och tråkig helg vädermässigt, och det är ju just det som är det sköna med hösten. Det är liksom tillåtet att sitta inomhus och mysa med tända ljus!

 I går förmiddag trotsade vi dock vädret genom att göra den där höstutflykten som aldrig blev av förra helgen. Det duggregnade emellanåt, men ingen skur kom, så vi blev knappt blöta (bara väldigt geggiga :)).



 Vi var till Hammarskog, men i stället för att stanna kring herrgården eller gå på promenadslingorna, knallade vi till klipporna vid Vreta Udd.


 

 Höst, höst, höst! Det var bara dessa två som vi fick med. Alex hade springträning och sedan skulle han och en kompis till, till Jeppe och basta.


 
 
 

Det är helt galet gult nu! Gult är fult ;) förutom på hösten då det är det enda rätta!



Fika hade vi med så klart men bilden verkar hamnat upp-och-ner...


 

 En liten eld gjorde vi också. Jag blir alltid så imponerad över hur många fina och välskötta utflykts-ställen det finns i vår närhet. Grillplatser, torr ved, soptunnor och toaletter, mitt i skogen liksom!


 

 Ekollonskalande pågår... Det var för ekorrarna, att de skulle få det lättare i vinter...


 

 Olivers kompis Emma har lärt honom att göra en kanin med fingervantar. Jättegullig, den kunde sprattla med benen till och med :)


 
 

 Gull-ungarna fikar varm O'boy. Haha vi skrattade lite åt oss själva när vi kom på att vi inte sagt ett knyst om vad vi skulle packa med, vem som fixar vad osv. Vi bestämmer oss för att åka iväg, jag tar fram en kasse, och så packar vi den full i grejer och allt som kan behövas finns sedan där och ingenting dubbelt :)

 Har man åkt på ca 38625 utflykter tillsammans, behövs det inte snackas så mycket detaljer :)


 

 Det här är liksom vad livet går ut på :)


 

 Sedan åkte vi hem och lagade den där laxen. Färsk ugnsstekt lax är verkligen det godaste som finns i hela världen!


 

 Efter städning bastade vi, och myste med nya Bamse och snacks, och sedan var den dagen slut!


 
I morse åt vi den långa lugna helgfrukosten vi missade i går.



 Det här är de sista äpplen från vårt eget träd för i år.


 
 

De inspirerade mig till att göra en fruktsallad, en evig favorit hos oss. Det känns dessutom väldigt aktuellt att få i barnen så mycket vitaminer som det bara går! De är lite lätt snoriga och hesa redan, och det blir inte precis mindre smittor framöver...


 Just nu är det tvärtom mot för i går, bara Alex är hemma. Oliver och Natalie är hos varsin kompis. Det börjar kännas som det är dags att hämta hem dem! Snart dags för en ny vecka.

Själv har jag planer på en dejt i soffan med min man i kväll, efter att barnen lagt sig. Han ska vara borta två dagar nästa vecka så det gäller att tanka närhet så länge man kan...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar