måndag 26 november 2012

Vi ♥ Göteborg!

Högst uppe på hotellet fanns en Sky Bar med magnifik utsikt!

Ska göra ett försök till att visa upp en liten del av allt fint, mysigt, vackert och otroligt som vi fick uppleva under helgen.

Vi hade helt klart den bästa resan på länge! I alla fall på tre veckor, sedan min och Daniels Finlandsresa, hehe :) Bara att inse, vad vi än gör blir det alltid GREAT!



På lördagen gick vi på stan i Göteborg. Hotellet låg centralt, så vi gick helt enkelt ner till gågatan bara. 

Det märktes att man var i en riktig storstad, inte i en lotsas-storstad såsom Uppsala :) Det fanns oändligt med folk överallt och oändligt med shopping! Oändligt! Gågatan var snarare gågatorna, kors och tvärs, åt alla håll. I Nordstan, som är ett enormt shoppingcenter över ett helt kvarter, var det till exempel en hel julmarknad i mitten, mitt i allt!

Vi shoppade lite måttligt bara, allt skulle ju bäras med också :) Ovan fikar vi på ett café på Nordstans "balkong", ett klaustrofobiskt ställe där man var tvungen att gå igenom flera restauranger för att komma till den man ville till...



Åter på hotellet, hade spa:t öppnat för kvällen, och vi var dit en sväng och bastade samt bubblade i bubbelpoolen. Natalie får alltid kommentarer för sin snygga baddräkt, köpt i London som synes på flaggan...



På kvällen åt vi på Pizza Hut, en tradition på vår "köpa-alla-julklapparna-i-Kungens-Kurva-och-sova-över-på-Scandic"-resa, som vi bytte mot Göteborg i år då... Förutom att vi inte köpte några julklappar nu, haha!

När vi sa att vi skulle till Pizza Hut, sa Natalie: "Aa där får man en penna med massa färger efter varann". "Jaha", sa vi, ingen av oss andra kom ihåg det, men naturligtvis visade det sig vara så :) En tjej med koll!



Efter pizzan tog vi spårvagnen (barnen hade aldrig åkt spårvagn så det var man ju tvungen att bonga) till Liseberg. "Jul på Liseberg" hade öppnat för ett par dagar sedan!



Alla ljusen där alltså, det var helt enkelt magiskt! Varje träd var invirat i tusentals lampor, och allt på hela området var belyst på det mest fantastiska sättet!



Konstsnö och plast-is ☺men ändå...



Jag kan inte fatta hur de fått dit alla ljusen, och hur länge det tagit att göra det.

"Var det något mer jag skulle göra idag?" 
"Näää det var nog allt... Jo förresten, kan du bara fixa ljus-slingorna på träden, så kan du gå hem sen"

Haha, kanske inte så...



Hela området var en gigantisk gammaldags julmarknad. Och överallt var det så galet mycket folk!



Medeltida by...



... där vi köpte en gigantisk påse brända mandlar, ett halvt kilo. Alla var less efter halva påsen!



Barnen var så duktiga på att gå, (nästan) inget gnäll på hela kvällen!



Lappland, med kåtor och eldar och renar och tomtens verkstad och suovas och till och med norrsken på himlen!

Och ännu mera konstsnö, så klart ☺



Sjörövarstaden var läskig, typ en spökstad eller något... det gick en massa zombies runt där.



Från det ena till det andra, eller hur man ska säga :)

Fint Betlehems stall!



Här är vi på väg mot Finalen för kvällen, upp upp upp för en massa rulltrappor till...



... nya Lisebergshjulet! Ett 60 meter högt hjul, som dessutom står på en lika hög kulle, så utsikten är hisnande redan från marken. INGET för höjdrädda mig, men vad gör man inte för sin familj :)

Det här hjulet är bara två år gammalt och MYCKET större än det gamla hjulet (som nu var något företags reklamhjul). Här på kullen har den bara stått sedan somras...



Utsikten därifrån var 
fruktansvärt läskig 
gräslig
idiot-varför-gick-du-med-på-detta
värsta tänkbara
hisnande och magnifik!

(har jag hört, själv blundade jag hela vägen :))

Nää men seriöst, alltså dingla där uppe i en liten knarrande korg! Och så började barnen typ byta plats med varann, mitt i allt... De hade inga problem alls med höjden utan tyckte det var coolt att det pågick en is-show på isen samtidigt, som de fick se ovanifrån.

Oliver sa att mamma nog kommer kyssa marken när vi kommer ner, haha :) Och idag hade visst båda skrivit i dagböckerna i skolan att mamma hade panik i Lisebergshjulet :)



Glada miner på väg ner, haha! Och en till sak på min Aldrig-mer-lista :)



Hejdå finaste Liseberg!

På väg till spårvagnen somnade Natalie på Daniels axlar. En lång dag för Lillan med många intryck, minst sagt!




Nästa dag, efter frukost, väsk-packning och chill, checkade vi ut. Men inte för att åka hem utan till Ullared och Ge-Kås! Skandinaviens största shopping, liksom!

Vi hade aldrig varit dit förr, och det är ju bara obligatoriskt att ha sett spektaklet på nära håll! Vi hade hört skräckhistorier om köer och galna folk och knuffande och att inte ens komma in, så vi var förberedda på allt, minst sagt! Och det var ju faktiskt både helg och löning och julshoppingstider...

Fast... det var inte riktigt som vi förväntat oss, både på gott och ont. 

Inga köer, först av allt. Visst, vi parkerade typ en kilometer bort, men det var ju i alla fall gratis :) Vi hittade en varsin kundvagn, och knallade in, helt enkelt.

Där inne var det inte heller riktigt som vi trott. Det kändes inte så mycket större än vissa affärer i Finland (Kärkkäinen), inte heller särskilt mycket billigare. Visst, det fanns det som var billigt, men lika mycket sånt som inte var billigare än på vilken ICA eller HM som helst.

På vissa avdelningar var det heeeeeeelt hysteriskt med folk, så där så det var bara att glömma allt vad kundvagn hette. På vissa andra gick det fint att strosa runt.

Det mest otroliga är väl ändå, att folk använder dagar och veckor till att handla här! Det kan jag bara inte smälta! Vi var väl där kanske tre-fyra timmar, och vi var så otroligt färdiga efter det, liksom. Inget mer ville jag se!

Och så till bekännelsen då ☺ Vi handlade för massa massa tusenlappar, jaaaa vi gjorde det, haha! Bara kläder och småprylar, men det blir mycket när man slår ihop det.



Vi avslutade med en hamburgare på BK bredvid (inte heller där var det mer folk än på någon annan liknande restaurang), och sedan åkte vi hela vägen hem. Allt flöt på hur smidigt som helst, och vi var hemma strax innan nio.


Här hemma var det så städat så städat ☺ Som vanligt. Duktiga killar, faktiskt! De hade haft jättekul med sina vänner och det var det viktigaste! (Möjligen att de verkar aningens slitna idag... :))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar