torsdag 15 november 2012

Aktion Julklappen




Då var det dags igen för den årliga "aktion Julklappen"-insamlingen!

Barnens skola har varit med så länge jag kan minnas, och det här är säkert tionde gången vi deltar. Man ska (om man vill) ta med sig ett paket till skolan, som sedan ska köras till Stockholm för att lämnas för vidare färd till någon av Europas fattigare länder. I år samlar Långhundra skola till barnen i Ukraina. Förra året blev Oliver utvald som en av de två elever från skolan som fick åka och lämna över alla paket till insamlingsplatsen. Han var jättestolt över det!

Alla paket ska ha exakt samma innehåll, så klart, för rättvisans skull. Det är väldigt nyttigt för barnen att få vara med om detta. De tycker väldigt synd om barnen som kanske inte får någon annan julklapp, och så får de tandkräm i sitt enda paket, liksom. Vem kan bli glad för det?

"Dom är nog väldigt sparsamma med sitt godis för det kanske är enda godiset de får på hela året", sa Natalie. Oliver var noga med att tejpa fint för hans lärare hade berättat att många av barnen sparar omslagspappret som pysselmaterial. Och Natalie hoppades verkligen att ingen 13-åring skulle få hennes paket för de skulle nog tycka att det var väldigt töntigt med Disneypapper...



Ett par exklusiva bilder här ovan, det är inte alla dagar Jonatan syns på bloggen! Här är han nyss hemkommen från jobbet i sina fräscha kläder :) Han kör med shorts fortfarande, haha, helt galet. Den här veckan har det ju i alla fall varit omkring 10 grader på dagarna, men tja- shorts skulle jag kanske inte välja i min garderob ändå...

Han är verkligen helt ovanligt fin den här killen, min förstfödda! Han stiger upp före kl 6 varje morgon, kör hela vägen till Stockholm med sin bil, glänser på jobbet och får beröm på löpande band, och kör åter hela vägen hem. Och är alltid så himla trevlig, vuxen, omtyckt av alla, mogen och fin så det är inte klokt!

♥ En son att vara stolt över ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar