lördag 17 november 2012

En (nästan) bildlös lördag

Det är den här tiden på olivträdsåret igen. Nu går det bara utför, och kring jul slänger jag båda träden i komposthögen. Synd att de inte klarar sig inomhus, så fina som de är!

 Vi chillar i sofforna med varsin dator efter en bra och aktiv lördag. Barnen leker uppe, kaffe finns i kopparna och bastun är på.


Detta är en brandloppa så ni vet :) Vi har fått fått säga siffra och färg, lovat att släcka ljusen och hoppat nödnumret och sånt...

Det blev en rejäl sovmorgon för oss allihopa. Daniel har en 12-dagarsvecka med två sova-borta-resor bakom sig, och på ett sätt har ju jag också jobbat i tolv dagar. Det kräver en del kraft, energi och organisationsförmåga att snurra runt detta företag med fem barn i alla åldrar och allt som hör till. Särskilt om man hemskt gärna vill att allt är perfekt, haha!

 Efter frukost åkte Daniel, Oliver och Ollis kompis Erik till Knivsta brandstationens öppet hus. Natalie var också dit men hon åkte med Cissi och Vanja.

Brandstationen har öppet hus en gång om året och det är galet populärt. Går inte att missa :) Oliver och Erik hade åkt brandbil (efter en timmes köande), och alla hade sett uppvisningen då brandkåren tänder och släcker soffor och annat. Båda barnen hade även fått släcka småbränder med pulversläckare. De gör det varje år vilket är jättebra. Förhoppningsvis behöver de inte kunna det irl någon gång men skönt att veta att de klarar det ifall att...
 

Natalies (årets första) julklappsönskelista: En till "ejped" och några "gosejur" önskas, haha, det är ju verkligen två saker som behövs här :)

Erik följde med hit och lekte en stund. Vi "stora" har bland annat tvättat alla bilar, handlat mat (ä-l-s-k-a-r nya Kvantum!!!), städat, tvättat 100 maskiner tvätt, klorblekt skitiga vita grejer, städat kylen (h-a-t-a-r att det alltid alltid finns utgångna saker längst in, typ bostongurka och chutney och ngn laxsås från påskas), skrubbat ugnen (haha ja det är sant, det var ju hela fem dagar sedan sist, men Jonte lagade lasagne i tisdags som så klart rann ut, det är nämligen inga små lasagne som lagas här). 

Och sedan har vi så klart skjutsat till innebandymatch, hämtat från innebandymatch, och haft hallstädning efter innebandycup! Vad vore en lördag utan innebandy :)



NU är bastun varm och det ska bli bastande och godisfest i omgångar hela kvällen lång!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar