söndag 17 februari 2013

Skridskor och 20-årsfirande

Två som kommit på att man kan önska rostmacka med Nutella till frukost på helgerna :)

Vilken härlig söndag vi haft!

På morgonen var bara jag och småbarnen vakna. Vi kom på att vi kunde sticka iväg och åka skridskor medan de andra ändå bara sov.



Först åkte vi till skolans is. Där var det inte plogat, och isen var rätt tunn och rosslig, men den gick att åka på för det. 

Alla våra verkar ha det här med skridskor i blodet. Alla fem har i princip bara tagit på sig skridskorna första gången och skrinnat iväg. Och Oliver är duktig på skridskor, helt klart. Men det mest otroliga är, att Natalie är tekniskt lika bra som Oliver och nästa lika snabb också! Helt otroligt! Och hon älskar att åka på kill-skridskor. Hon vägrar att byta till vita tjejskridskor, för hon "vill inte bli en sådan som sparkar sig fram på piggarna", haha. Tur vi har alla tänkbara storlekar kill-skridskor i förrådet...

Vi åkte i närmare en timme på skolans is, och när jag helt enkelt inte stod ut längre :), föreslog jag att vi skulle åka till sjön.

Där var isen rätt mjuk och "stum", men helt OK annars. Det var ingen annan där, och barnen blev aldrig färdiga! De åkte och åkte, och trots grå och trist dag (vad har hänt med solen???), hade vi helt underbart!



Jonatan fyller 20 år i morgon, men eftersom vi inte vill väcka honom klockan fyra för att hinna fira honom på morgonen, har vi gjort det idag i stället. 

Maten var en Jonte-favorit, wienerschnitzel och hasselbackspotatis.



Även älgstek fanns där, fast det ville inte jag ha :)



Nästan-20-åringen!!!



Nu på kvällen fikade vi. I morgon kommer hans kompis Johannes hit och sover i en vecka, och eftersom Jonte jobbar på dagarna, kommer de inte vara hemma särskilt mycket på kvällarna, I guess. Det kändes säkrast att ta hela firandet idag.



Det här behövde jag koka kondenserad mjölk för igår, en koladajmtårta! När man kokar en oöppnad burk med mjölk i 2,5 timmar, förvandlas innehållet till världens godaste kolasås. Värsta trolleritricket!

Tårtan var verkligen jättegod och kommer garanterat göras fler gånger.



Presenter fick han också :)

Det är hur svårt som helst att hitta på något att köpa till en som dels har allt och dels kan köpa resten. Men jag kom på världens bästa present: En Philips Wake-Up-light!!!

Han ska upp jättetidigt varje morgon, och det är inte precis lätt för honom. Den här "solen" gör att 92% av användare har lättare att vakna, så det kan inte bara vara påhitt... Han blev jätteglad för den!



Störstingen och minstingen!!!

Dessa två är så lika varandra på alla sätt, och har ett helt speciellt band.


Och i morgon är det sportlov då, med alla ungarna hemma. Oh no :) Och inget har jag planerat heller för program... Vi får väl sitta i soffan och rulla tummarna då, såsom vi brukar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar