måndag 18 februari 2013

Grattis Jonatan 20 år!

Grattiskortet från igår, med bilder från de senaste 10 födelsedagar. Längre bak än så har vi inte digitala bilder. Mobiltelefon och snowboart har varit två återkommande presenter...

Idag fyller Jonte 20 år på riktigt. Det innebär att vi åter backar tillbaka till antalet två tonåringar i huset. Det innebär också att jag har varit mamma i två decennier!

Som vanligt blir jag väldigt nostalgisk, och har suttit och bläddrat i babyalbumet en bra stund. 



Här har vi en av de allra första bilderna. Jonatan är 10 timmar gammal, och ligger inlindad som ett knyte i sin stålvagn :)

Åhhh tänk om jag hade kunnat sett fram till den här dagen då!



 Detta är också från BB, HYKS (Helsingin Yliopistollinen Keskussairaala) står det på de snygga brallorna :)
 


 Jonatan en vecka gammal, vi har ganska nyss kommit hem. 5 dagar skulle man ligga inne på den tiden :)



Hahahaha, roligt att jag sparat detta! Det är dags-(minut)schemat för inlagda mammor :)

Bäbisarna hade man till att börja med bara vid amning, sedan efter ett par dagar, från 9-21. Väckning var visserligen 5:20, men bara för att man ska göra sig i ordning för amning klockan 5:45. Sedan skulle bäbisarna ut igen, och där satt man på sin säng och bläddrade i tidningar och småpratade med de andra 4 (!!!) mammorna i samma rum.

Alltså vilken cirkus säger jag bara! När man väl fick komma ut efter 5 dygn, kändes det som att det var flera år sedan man sist var utomhus, gjorde vad man ville och vilken tid man ville, och man kollade typ över axeln hela tiden, säker på att någon snart hämtar babyn. Samtidigt som man kände att de ju var galna som släppte iväg oss, var det verkligen tanken att vi skulle klara allting själva från och med nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar