söndag 3 februari 2013

En sån perfekt lördag!



Godmorgon söndagen den 3:e Februari 2013!

I går var en sån perfekt lördag, såsom man alltid vill att lördagar ska vara!



Jag påbörjade dagen med att sprätta upp mina paket jag hämtade i fredags men inte orkade öppna. I den ena fanns ljusslingor från Watt&Veke. Dels fanns där den här jättefina med gerberor som jag sett på massa ställen (läs:bloggar :)).

Natalie vill gärna ha lite ljus i rummet när hon ska sova, och ljusslingor är perfekt! Den här ger ett sånt mysigt sken. Den var lite kort dock, men den får väl hänga på ena sidan så här...



Den andra var en jättefin med fåglar! Den får pryda hennes spegel. Hon råkade dessutom ha tre likadana lösa fåglar sedan innan, så de fick sätta sig ovanför spegeln...



Andra paketet var från HM, innehållandes bl.a. en fjärilskudde i våriga pasteller!



Två förvaringskorgar/kassar, till Oliver och Natalies kläder-för-dagen som alltid annars ligger på stegpallen här i hörnet!

De ska sättas upp på något sätt hade jag tänkt, för pallen behöver stå här. Ska fundera lite hur, bara...



Den här jättehypade vasen känns nästan som ett måste att äga ;) Säkerligen finare med blommor i...



En söt liten badrumsmatta behövdes verkligen här utanför bastun, för alla blöta fötter. Särskilt på sommaren med allt spring till och från poolen.



Vidare fanns där lite ljus, två vita brödpåsar, lite handdukar samt kläder. Massa massa fint och fräscht!


Efter frukosten åkte jag och Daniel till Bauhaus, för att köpa material till en hylla i nedre toan. Vi behöver ha en hylla ovanför toastolen, för korgar och annat, men vill inte borra i kaklet. Jag hade en vision om att ha två fyrkantiga trästavar mot väggen, hela vägen från golv till tak, som sitter fast i taket och kilas fast mot golvet med gummifötter. På dem tänkte jag att man kunde skruva fast konsoller och sedan lägga hyllplan på dem, och måla allting vitt.

Det visade sig dock att det kommer inte att hålla för tyngden. Taket är av gips, och allt sammanlagt skulle väga fläsk. Så vi gick där och letade och funderade tills vi var tvungen att åka tomhänta hem, för Alex skulle skjutsas till en bortamatch.

Det kommer troligen bli stålkonsoller i stället, OM det finns i vitt och OM det finns tillräckligt höga för vårt 2,7m takhöjd. Särskilt fancy kommer det ju knappast bli men vad ska man göra...



På eftermiddagen åkte jag och Daniel till Rånäs slott för Afternoon tea. Åhhhh det är så mysigt! En liten grej som är så! värt!



Det var lika fint, mysigt och gott som alltid! Rätt mycket folk var det den här gången. Personalen hade fullt upp med att fylla på med scones, det som är det absolut godaste där. Fattar inte hur de gör! Lika mycket smör som mjöl kanske...



Jag kunde inte motstå frestelsen att köpa vissa av de sagolika marmeladerna hem! Här ska bli scones någon vacker dag!



På kvällen gjorde vi eld i eldstaden på gården. Haha, snacka om att bli inspirerad av sina egna foton några inlägg tidigare :)

Det var alldeles för länge sedan sist... Problemet är egentligen att vi inte längre bygger något hela tiden, för då blir det inget trä kvar att elda. Nu köpte vi ved från Statoil, vilket kändes lite så där vettigt... Fast det var fin ved, det var det!



HUR mysigt!

Några minusgrader var också bra för annars blir det lätt geggigt här nere. Vi ska förhoppningsvis göra om här nästa sommar, och då gjuta en platta runt (en mindre) eldstad.

Praktiskt också med en mamma som inte äter korv, som kan hoppa runt och serva med allt som önskas :)

Åhhhh vilken lördag vi hade igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar