tisdag 12 februari 2013

Bullfest bullfest hela dan...

HUR mysigt att vakna till? Jag kokar kaffe till Jonte de flesta morgnar, så ibland när han vaknar före mig, händer det att han kokar till mig/oss. Gulligt! (Lappen är lite skitig och skrynklig för jag råkade slänga den i soporna innan jag kom på att jag skulle fota :))

God kväll på semmeldagen! Det var tydligen även pannkakans dag idag. Känns inte jättevettigt att ha de två på samma dag. Man är inte jättesugen på den ena efter den andra.




 En kraxig kråka gör läxa, eller egentligen inte läxa utan en uppgift de andra gör i skolan dessa dagar. Här gäller det att inte komma efter! En massa näsdukar går åt hela tiden :) Jag köpte 30 paket näsdukar idag, och det är typ snart slut...

Det är förresten så kul att hon hänger med i skolan så bra! Det har verkligen aldrig varit någon självklarhet. Fortfarande vid fyra år hade hon assistenttimmar och extra träning på dagis, gick på barnhabiliteringen hos både logoped, sjukgymnast och specialpedagog, och vi funderade på att skjuta skolstarten ett år fram.

Och så nu då, i går på utvecklingssamtal, fick man höra att hon inte har problem med något alls. Allt funkar som det ska. Hon hänger med i alla ämnen, fungerar socialt, gillar att gå i skolan och är alltid glad. Verkligen ett smärre under alltså!

Det som hänger kvar (och nog alltid kommer att göra), är motoriken. Hon är lite klumpigare och har lite sämre finmotorik än andra i samma ålder. Fast det är inget hon lider av. Någon hade sagt i klassen att hon ritar slarvigt, och det berättade hon till mig som något helt ofattbart, "vad kunde hon mena egentligen" :))))

Som Calle, hennes superbraiga lärare sa, är en lätt nedsatt motorisk funktion det största problemet man har, så har man mindre problem än de flesta :)




 Jag har ju suttit inne i flera dagar i sträck. Var så sugen på promenad och frisk luft redan i går men ville inte lämna Natalie ensam. Idag hade Benne sovmorgon, så jag tänkte smita iväg en sväng innan han åkte till skolan. Fast- när jag kom ut, såg jag att det ju fanns ett helt gratis styrkepass och väntade på gården :)

Vi kommer inte gå till historien som De Stora Snöskottarna. För det mesta skottar vi kanske en smal gång från dörren till bilen, alternativt blir det en upptrampad stig av sig självt :) Haha! Men nu är hela gården uppe skottad, för en gångs skull. Det syns inte hur stort det är, men det tog 1,5 timmar i alla fall. Det var nollgradig blötsnö, så svettig blev man till på köpet. Och så två sekunder efter att jag var klar, började det att vräääääka ner snö!


Sedan kom Oliver hem, och jag åkte till tandläkaren. Usch och fy! Jag hade ett hål som kunde borstas bort, men eftersom att det satt på ett knepigt ställe, rekommenderade de att jag skulle laga det. Ehhh vad har man att sätta emot egentligen? "Nä jag känner inte alls att den sitter så illa till så jag väljer att gå med det tills det blir jättestort". Ungefär som på bilbesiktningen, förkunna din dom och jag lyder därefter vad det än innebär...

Så hålet lagades, jag blev två tusenlappar fattigare (nästan tre med undersökningen för ett par veckor sedan) och det galnaste är att man betalar gladeligen bara för att slippa i ett helt år!



 Benne lagade currykyckling med pasta, och alla hurrade förutom jag...


 

 Sedan blev det semmelfest! Natalie hade ritat en semla till var och en och placerat på rätt plats. Den här glada varianten fick jag.






Det som ska finnas med är: Färdigdelade bullar, vispad mandelmassa, grädde, jordgubbssylt, glasyr, kokosflingor och florsocker. 

Ja jag vet att ingen annan tycker det men vi har alltid haft det så :)



 Natalies jordgubbssemla.



 Mina två (två första alltså :)), den ena med florsocker och den andra med glasyr och kokos.



Olivers egengjorda som mest liknar en överkörd bäver men som tydligen var lika god för det :)

Och i morgon ska jag jobba om inget oförutsett händer. Natalie får åka till skolan och hosta där, jag har kollat så det var OK med Calle och så får det väl ringa om hon inte orkar... Det är ju bara tre dagar kvar till sportlovet så det borde gå!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar