måndag 9 september 2013

Extremt Seriöst Energidryckstest :)



I kväll har vi äntligen genomfört ett test för att få klarhet i frågan jag och Daniel länge varit sugna på att få svar på:

Kan man verkligen känna skillnad i olika energidrycks-smaker?

Jonte är storkonsument av dessa drycker (och då menar jag STORkonsument), Benne dricker en del, och Alex (som faktiskt inte har åldern inne) dricker så mycket han kommer åt :) Han kommer nog bli som Jonte så småningom.

I vilket fall, jag har inte smakat på speciellt många sorter, men de få jag testat, har smakat EXAKT likadant allihopa! Alltså nu snackar vi verkligen ingen skillnad. Ändå kostar ju de populäraste sorterna tre gånger så mycket som de "dåliga kopiorna".


 
 
Daniel gjorde i ordning ett test. Och eftersom vi inte är kända för att göra något förhastat och halvbra, gick han så klart all-in och hade till och med skaffat priser :)



Alla fem fina testare fick sju anonyma bägare med en siffra på. Man fick fylla i ett protokoll och även gärna ange en procentsiffra på hur säker man var på sitt svar :)
 


Oliver och Natalie ville vara med, men de drack så klart inte upp sina dryck utan smuttade bara lite på varje sort. Natalie tyckte dessutom att "alla var lika äckliga" (hon hade för övrigt noll rätt...).



Efter att alla fyllt i sina protokoll, var det dags för faciten. Och testresultatet var minst sagt överraskande (för mig och Daniel):

Tadam...

Håll i er nu...



Jonte hade alla rätt!!!!

Alltså helt otroligt, jag förstår inte hur det är möjligt!

Dessutom är det så, att de två han bara var 50% säker på, var tydligen samma leverantörs identiska produkter förpackade i två olika burkar... Han laminerade för övrigt in sitt testprotokoll :)


Vi känner att vi verkligen gjort en stor insats för mänskligheten, nu när vi tagit reda på fakta: Det är skillnad i smak på olika energidrycker. Däremot inte sagt att den dyraste är den godaste.

Vi hade i alla fall väldigt roligt, hela familjen :)



Konstverk på altanen i morse...



Och nu kvällsmyser vi i sofforna, som vanligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar