lördag 14 september 2013

En fjortis (till), Tom Tits och Sommaren som aldrig tog slut



I torsdags hände mycket, bland annat köpte vi en lägenhet till Jonte samt att vi firade Alex som fyllde 14.



 Lillasyster har packat in en present helt själv!



Världens finaste fjortis! Han fick en massa presenter, bland annat köpte Oliver en stor Toblerone till favoritbrorsan.



 Fadder Minna skickade D:fi-vax och kläder. Hon känner sin Alex :)

Av oss fick han en vit iPhone 5 (nu har vi alla i familjen en 4:a eller 5:a) och gaming-hörlurar. För övrigt exakt samma presenter som Oliver fick i maj :)

Idag är nyblivna fjortisen i Fjällnora. Han och hans kompis William är galna i att fiska, och de har hyrt en båt för hela dagen och ska gå i land någonstans och göra eld och grilla och allt.


 
 

Och fikat då. Observera Finlandsformen! Den används allt för sällan...

Pinnarna, de är jättelånga sugrör :)



 Jag försöker alltid hitta på något nytt till varje kalas :)



I går var det först en helt vanlig jobbdag. Sedan, vid 15-tiden, åkte jag buss med min nya avdelning K-blocket till Södertälje för en helkväll på Tom Tits Experiment.

Jag kan för övrigt komma på massa ställen där takkronan ovan också skulle passa :) Bårhus, begravningsbyrå, obduktionssal, spökslott... Haha!


 

Vi kom dit efter stängningsdags, och hade hela stället för oss själva! Vi skulle tävla i lag om att bli "Husets mästare".


 

 Tom Tits är fyra våningar fulla i experiment, gåtor och lärande. Ca 600 olika experiment sammanlagt. Vi har varit dit med barnen en gång och de älskade stället!

Här en del av mitt lag. Vi hade superkul när vi irrade runt med vår karta och försökte att få snabbaste tiden i rutschkanan som går från fyran till ettan, försökte få varandra att slappna av för lägsta möjliga vilopuls, försökte klura ut längden på en tunnel med hjälp av ekot och klara spegellabyrinten utan att slå oss gula och blå i speglarna :)
 


Utslagsfrågan: Hur många nålar finns det i nåldynan? (Svar: ca 61000)



Vi hade även lite fri lek :) Det här ovan var riktigt roligt: Med hjälp av hjärnvågor skulle man få bollen att rulla till motståndarens sida. Man skulle tänka på en sak, inget annat, för då hade man bara en frekvens av hjärnvågor.

Jag var för övrigt kass på det. Jag tolkar det som att jag är för smart för att ha enkla hjärnvågor, hahahaha :)

 Efter tävlingen dukades världens godaste buffé upp i restaurangen. Åhhh så gott allting var! Och kaffebuffén efteråt var inte sämre den heller, synd bara att det inte fanns någon plats kvar i magen :) På bussen, bara ett par timmar tidigare, hade vi ätit en varsin jättebaguette + en massa choklad som var priset på en frågesport. Gränsen för matintag var liksom nådd redan innan :)

Efter maten fick de som ville, åka centrifugen på gården. Jag har inga bilder för det var kolsvart men det var väldigt häftigt (fast jag åkte inte :)). Man snurrade runt i 40 km i timmen i en tunna, och G-kraften gjorde att man kunde ställa båda fötterna mot väggen och ändå stå upp. Coolt!

Det var i alla fall en superrolig kväll med i princip (för mig) bara nya ansikten!

Jag var hemma strax efter 11. Trodde det skulle bli senare än så, så det var en glad överraskning.


 

Idag har vi haft en mysig hemmadag. Som vanligt är det kanonväder, +23 grader. Sommaren tar visst aldrig slut i år!

Lekstugan används flitigt fortfarande. N älskar att få laga mat med sand, gräs och blommor, och det får man göra där inne :)



Vi har inte gjort så värst mycket nytta idag. Mest chillat. Det är kulturnatten (hela dagen) i Uppsala och vi hade tänkt att åka och kolla på något, men kunde inte riktigt hitta något tillräckligt lockande trots ca 750 events :)

 Daniel har dock packat ihop den gamla poolen idag. I vår ska vi göra om där under, det ska bli slätare och mer i våg, och så ska vi härma Cissi och Martin och sätta styroxskivor som mark-isolering under poolen.

Vi har även varit iväg med grovsoporna samt att jag har planterat lite tulpaner för att förbereda för vårens blomsterprakt.


 

Till mat blev det grillat i eldstaden. Det hängande gallret funkade kanonbra. Och så är det så mysigt att sitta kring elden! Längtar tills mörkare kvällar, bara för det :)

Jag har odlat egen vitlök i rabatten, och idag tog jag upp en av dem. Den var inte särskilt stor så de andra får ligga kvar ett par veckor till. Men denna enda gjorde jag vitlöksdressing av, till den grillade laxen! Supergott var det, massa smak! Vitlöken var helt annorlunda mot för den man köper. När man pressade denna, kom det först bara ut en gulaktig vitlöksolja :O Och så plockade vi egna småtomater till maten, haha, värsta egenproducerad måltid :)

Nu ska jag och barnen sticka iväg på lördagsgodisjakt, så får Daniel dammsuga huset under tiden :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar