söndag 16 juni 2013

Helgen...


... kom och helgen gick. Grymt korta helgerna blivit numera :)

En ljuvlig sommarhelg har vi åter haft. Skulle gärna stanna tiden just nu om det gick. Eller förresten inte riktigt än, korkat att göra det en vecka innan semestern :) Jag ska jobba tisdagen, onsdagen och eventuellt torsdagen nästa vecka. Torsdagen beror på :) I vilket fall, högst tre dagar till innan tre veckors semester.



Lite kryddor har jag fixat till kryddbordet. Basilika, bladpersilja, citronmeliss och dill. Fast dillen har vi redan ätit upp, haha, den blev så hängig :)



Alex och Jesper hoppar studsmatta i regnet. Klaaaar värt! Korkade ungar...



I går var vi på stan i flera timmar, bland annat på jakt efter ett runt köksbord och ny poolstege, men vi gjorde även en massa nytta här hemma. Bland annat rengjorde poolen.

Efter bastun på kvällen var det dags för premiärdopp! Alla var i förutom jag så klart. Det där med att bada är helt enkelt inte riktigt min grej :) Jag är så mesig och kan inte tvinga mig i kallt vatten. Och så ogillar jag att bli blöt, haha.



Idag har det badats i massor! Och varför inte? Det är ju hur varmt som helst i vattnet, hela 21 grader, haha!

Aldrig att jag skulle i!



Och- tada! Här är då våra nya matsalsstolar! De vackraste stolarna som finns tror jag. Jag har velat ha dem hur många år som helst, och se, nu har jag dem :)

Vi har flyttat ut bordet från köket in hit, och tagit ner balkongbordet till köket lite tillfälligt. Med en vit vaxduk med textilyta funkar det i någon vecka, tills vi hunnit fixa ett nytt bord till köket. Det ska vara ett runt bord, för syftet är att få mer plats i köket. Dock ska det få plats med fem stolar runt det, för frukostar. Fler än så är vi aldrig vid frukost, men fyra platser räcker inte alla gånger. Det innebär att bordet inte kan ha fyra ben, utan vi är på jakt efter ett med en pelare i mitten. Än har vi inte hittat Det bordet, men jakten fortsätter...

Lamporna från köket ska även de få flytta in hit. Vet inte riktigt vad vi ska ha för en lampa i köket, meeeen jag har en plan... Måste bara låta den mogna lite och känna efter. Det brukar bli bäst så!

Mattan köpte vi igår, den är 2x3 meter, kommer från Ikea och heter Morum. Den ska gå att ha under matbord då den är behandlad. Barnens lördagsgodischokladsgriseri gick i alla fall lätt att torka bort med en trasa :)



Ugnslax, färsk potatis, kall sås och en frisk sallad blev första måltiden i den nya mathörnan...



... med den vacker utsikten (samma som från köket förstås, haha).



Lite grylliga badkläder på tork utanför, men det ser faktiskt mest bara somrigt ut!



Bordet är lite slitet, fula märken efter de svarta stolarna och ytan har lite märken, men det får vara som det är. Kanske kan jag slipa och måla lite i höst, vi får se. Just nu blir det inget i alla fall.

Korgfåtöljerna som fanns här innan, står nu i carporten. Vet inte riktigt vad som kommer att hända med dem. Kanske de kan stå ute? Så småningom kommer de säkert att förstöras i regnet, men ett tag håller de väl.



Natalies kompisar har precis blivit hämtade, och det börjar bli läggdags för de små (som redan lyckats att vända på dygnet lite). Gotta go!

3 kommentarer:

  1. Siis eikä! Onks noi aidot DSW tuolit? Mäkin oon haaveillut YHDESTÄ tollasesta vuosia :) t Papsa

    SvaraRadera
  2. Papu,

    ei oo aidot kun ei aitoja oo olemassa enää :) Eames Vitra joka on ainoa jolla on alkuperäinen lisenssi, tekee tuoleja jotka on vähiten elkuperäisiä kopioihin verrattuna, mm muovi-istuin lasikuidun sijaan. Jos haluaa aidon niin sen pitää olla tehty 50-luvulla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mutta onhan noita feikkejäkin. Mutta sul on siis "aidot" Eamesit. Suomessa Vepsäläisellä n. 450 egee.

      Radera