
Då har vi redan kommit fram till annandag påsk 2013.
Vår påskdag igår kan sammanfattas med orden Utedag (äntligen riktigt fin och vårig dag utan stormvindar), God mat i massor, Mycket godis och choklad, samt Tillsammans.
Jag Ä-L-S-K-A-R min familj!

Oliver i går morse, jättenöjd med allt han fått och med dagen han har framför sig!


Jag och Natalie gjorde ett fågelbo till hennes fina målade ägg.

Påskmiddag 2013!
Jag och Daniel älskar att duka fint och fixa festligt. Det är som en hobby. Vi pratade om det i går, att när barnen flyttat ut, hoppas vi att de vill komma hem till påsken och äta med oss. Annars får vi väl fixa fint åt oss själva bara, för låta bli kommer vi inte klara!





Påskmat är så kravlöst! I alla fall hos oss. En hemmagjord sill hade vi, min ljuvliga tomatsill, allt annat var färdigköpt.

Det viktigaste på påskbordet är Daniels äggröra, efter samma recept varje år. Han lärde sig laga den när han jobbade som frukostkock på SAS-hotell i Luleå. Ja, typ 100 år sedan.

Påskskinka, lammstek, prosciutto och Pata Negra (det mörkaste köttet). Pata Negra är världens dyraste skinka, tillverkad i Spanien av grisar som endast ätit ekollon. Daniel har haft som fixidé ett tag att köpa den. Nu fick han äntligen smaka den, och inte helt oväntat var den minst sagt inte-god. Ingen av barnen tyckte om den heller (jag smakade inte). Men- nu vet vi, behöver inte gissa längre :)

Idag kommer samma mat att serveras :) Mums!

Till kaffet efteråt blev det en köpt påsktårta från Knivsta konditori.
Önskar er alla en härlig fortsättning på påsken!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar